maanantai 10. kesäkuuta 2013

Lennä, lennä leppäkerttu -sävelmän nuotit ja sanat


Olen liittänyt nuottivihkooni suomalaisen tuutulaulun Lennä, lennä leppäkerttu, nuotit ja sanat. Nuottien alla on niin sävelten nimet kuin huuliharpun tablatuurit, joten nuotteja voi soittaa esimerkiksi pianolla ja huuliharpulla. Alla olevassa kuvassa on näyte nuoteista, jotka ovat nelireikäiselle diatoniselle C-duurihuuliharpulle, mutta vihkossa on tablatuurit myös kymmenreikäiselle diatoniselle C-duurihuuliharpulle, joka on helpommin saatavissa kaikista hyvin varustelluista musiikkiliikkeistä, kun taas nelireikäinen huuliharppu on helpointa hankkia verkon kautta. Oman nelireikäisen diatonisen C-duurihuuliharpun tilasin Thomann.comista.
 
Tällä hetkellä nuottivihkossani on 17 nuotit. Sanat olen kirjoittanut tällä hetkellä neljälle sävelmälle. Laulut ovat kansansävelmiä. Joukossa on myös pari omaa lauluani. Minä olen C-duurilaulu-kappaleen avulla opetellaan C-duuriasteikon sävelien nimiä. Aikomukseni on lisätä ainakin vielä joitakin tunnettuja joululauluja nuottivihkoon, joten kannattaa olla kuulolla. Voit ladata nuottivihkon Huuliharppu -sivultani. Siellä on linkit myös opetusvideoon ja Huuliharppuoppaaseen, jossa käydään läpi musiikinteorian alkeita. Pääset sivulle tästä.

Lennä, lennä leppäkerttu, 4 reikää
Vihkossa Lennä, lennä leppäkertun sanat on heti nuottien alapuolella. Nuottivihkon taittokoko on A4, joten näet nuotit siinä paljon suurempana kuin tässä. Tämä on vain näyte siitä, kuinka nuotit ovat esitetty vihkossa. Numero tarkoittaa huuliharpun reikää. @-merkki sitä, että silloin on puhallettava numeron osoittamaan reikään ja £-merkki, että on vuoro vetää henkeä. Toivon, että viihdyt nuottivihkoni parissa ja että saat kimmokkeen soittoharrastukselle.
 
Olet tervetullut Huuliharppu –sivulleni:
http://www.yellingrosa.com/huuliharppu.htm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti