tiistai 11. marraskuuta 2014

Italia-Englanti-Italia–sanakirja

Ostin toista viikkoa sitten Collins Gem Italian Dictionary – sanakirjan Suomalainen.comista. Esittelyn mukaan se on yksi maailman ostetuimmista sanakirjoista, mikä varmasti pitää paikkansa. Sen ISBN – numero on 978-0-00-741411-6. Kaupan kirjaesittely ei kuitenkaan maininnut, että sanakirjan ulkomitat ovat L 75 mm, K 111 mm ja paksuus 35 mm. Mahtuu loistavasti taskuun, mutta fontin pistekoko on kuitenkin minun silmilleni liian pieni. Olen lukenut sitä suurennuslasin avulla, mutta sellaisen pidätteleminen muutamia senttejä tekstin yläpuolella rasittaa kättä ja pitemmän päälle niskaakin. Koska kirja maksoi vain 7,20 euroa, en ala virittelemään mitään telinettä suurennuslasille.

Suomalainen.comin kirjaesittely:

Collins Gem Italian English Dictionary Esittely 02

Kirja on hyvin tehty ja jäsennelty, mutta kuten alla olevasta kuvasta, joka valitettavasti on epätarkka, näet tekstin olevan sangen pientä. Astelevyn avulla saat todellisen kuvan fonttien suuruusluokasta, vaikka kuva ei todennäköisesti näy näytölläsi todellisessa koossa.

Gem Dictionary 01

 

Jos uskot, että pystyt lukemaan kirjaa, se on taloudellisesti hyvä ostos. Kirjassa on 640 sivua. Sääli, etten katsonut Amazon.comin kirjaesittelyä, koska siellä oli mitatkin mainittu. Yksi tuuma on 2,54 senttimetriä[1]

Hyvää italiaa!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti