Taustakuvan teko

Taustakuvaidea lähti siitä, että on sääli heittää vessapaperirullien hylsyjä kaatopaikalle. Keräsin niitä muovipussiin. Kun niitä oli mielestäni riittävästi, asettelin ne sängyn päälle ja kuvasin ne pokkarillani. Kuva ei kovin kummoiselta näyttänyt.Sitten latasin osoitteesta http://www.gimphelp.org/script24.shtml Script-Fu kokoelman. Käytin kokoelman Color-skriptiä ja sen Invert –vaihtoehdon kohtaa Simple Color Invert. Näin sain rullista jäänsinisiä samalla, kun taustan värisävy muuttui sointuvaksi.


Kolmannessa vaiheessa tein hyllyistä ornamentin. Se tapahtui ladatun kokoelman Distorts-skriptin Circle Maker – vaihtoehtoa käyttäen.


Pelkkä ornamentti olisi ollut orvon näköinen, joten lisäsin sille taustan. Sen sain kopioimalla osan ornamentin pintaa leikepöydälle ja vetämällä sitten pinnan pintakokoelmasta uudelle tasolle. Lopputulos on tässä.


Prosessi on katsottavissa videolta osoitteessa http://www.youtube.com/watch?v=WSqptf_3oIk&feature=channel&list=UL Se on toteutettu Windows – käyttöjärjestelmässä.

Prosessin toteuttamiseksi tarvitset skriptikokoelman lisäksi Gimp -kuvankäsittelyohjelman. Voit ladata sen täältä. http://www.gimp.org/downloads/ Skriptit pitää purkaa ja asentaa Gimpin Scripts –kansioon, polku: C:\Program Files\Gimp-2.0\share\gimp\2.0\scripts. Sivulta http://www.gimphelp.org/script24.shtml löytyvät tarkat ohjeet, kuinka kokoelman kanssa menetellä. Skritptien latauslinkki, http://www.gimphelp.org/DL/gimp_scripts_26.zip on mainitun sivun alaosassa.

Voit purkaa ladatun skriptipaketin ilmaisella IZArc purkuohjelmalla. Se löytyy täältä. http://www.ilmaisohjelmat.fi/izarc Ohjelman kielivaihtoehdoista löytyy myös suomen kieli, Options –valikon Language –komennon Finnish –kohdasta.

Esitetyllä tavalla voit tehdä kotisivuillesi persoonallisia taustakuvia. Lähtökohtana voi olla vaikka päivänkakkarat tai kosteat rantakivet. Vain mielikuvitus on rajana. Taustakuvan lataamisesta kotisivulle voit hakea tietoa kirjoittamalla Googlen hakukenttään haun: kotisivun taustakuva.
Ja ei kun hihat heilumaan.

Gimpissä tehty taustakuva sivullani näytti tältä


1 kommentti:

  1. Kiitos tästä oppaasta! Ennen ihailin kaikkia taustoja ja mietin kuinka mahtavaa olisi itsekkin osata tehdä. Nyt olen innostunut tekemään muitakin kuvia gimpillä ja oppinut paljon uutta. Ilman sinua en varmastikkaan koskaan olisi lähtenyt itse koittamaa kuvien/taustojen tekoa.

    Suuri kiitos sinulle!

    VastaaPoista