keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Leikkimielinen kilpailu

Ystävänpäivä on vietetty ja kortit lähetetty. Juhlapäivä tiesi pientä nousua myös minun postikorttieni selailussa. Helmikuun 9 päivän artikkelissa ”Uusia ilmaisia ystävänpäiväkortteja” leikittelin ajatuksella, kumpi tulee olemaan suositumpi hippo- vai kukkaystävänpäiväkortti. Oranssi Virtahevoinen oli sitä mieltä, että ihmiset pitäisivät siitä enemmän kuin perinteisestä kukka-aiheesta. Osittain se oli oikeassa, sillä Free Postcards –kansiossa se avattiin 34 kertaa, kun kukkaystävänpäiväkorttia katseltiin 33 kertaa. Postikortit-kansiossa Virtahevoisella ei ollut onni myötä. Vastaavat luvut siellä olivat 47 ja 51. Takkiin tuli siis Suomen markkinoilla.

Satuaiheisia ystävänpäiväkortteja, yhteensä kuusikappaletta, on katsottu tammikuun 26 päivän jälkeen 216 kertaa Postikortit –kansiossa ja Free Postcards –kansiossa 186 kertaa. Tilastot eivät kerro sitä, kuinka moni on kortteja itselleen ladannut. Se olisi mielenkiintoinen tieto. Olettaisin kuitenkin, ettei käyttäjiä ole läheskään niin paljon kuin korttien katselijoita. Prosenttilukua en ryhdy arvailemaan. Se, että tarjoan myös mahdollisuuden omien terveisien ja allekirjoituksen lisäämiseen joihinkin kortteihin, nostanee käyttökynnystä. Sellainen on harvinaista Internetissä, mistä saadaan yleensä enimmäkseen valmiita (ilmais)hyödykkeitä.

Korttieni ulkonäkö tulee edelleen olemaan yksilöllinen, vaikka perinteiset kortit kävisivät varmasti paremmin kaupaksi. Niiden tarjoajia Internetissä on jo yli kysynnän, joten ehkä jossain vaiheessa uudenlaisiin kortteihin totutaan ja niitä jopa halutaan. Tämän todennäköisyys on kuitenkin pienentynyt kuluneen vuoden aikana, jona olen tarjonnut ilmaisia korttejani yleiseen käyttöön. Kesällä kortteja katsottiin muutamassa päivässä yhtä paljon kuin niitä on nyttemmin katsottu viikossa. Tämä viittaisi siihen, että uusia katsojia ei ole ilmaantunut ja vanhat vierailijat ovat selanneet vain uusimpia kortteja.

Postrahavasta osa 2

Latasin 23 päivä tammikuuta Internetiin ensimmäisen YouTube-videoni, Postrahavasta osa 2. Olen iloisesti yllättänyt, että sitä on katseltu tähän mennessä 156 kertaa. Tietysti heti, kun menen tällaista ääneen lausumaan, näyttökerrat valahtavat alas kuin lehmänhäntä. Koputan puuta. Toivotaan kuitenkin, että asian toteaminen vaikuttaa positiivisesti eli sen ansiosta ainakin muutama uusi ihminen käy videon katsomassa. Seuraan vastaanottoa senkin takia, että olen aikeissa pystyttää postrahavaille jutuille oman sivun Yelling Rosan sivuille. Se riippuu vähän siitä, miten kansanomaisuus otetaan vastaan. Pääset katsomaan videota klikkaamalla tätä. Olen kirjoittanut enemmän aiheesta Muistikirjan Postrahavaita runoja –artikkelissa 23 tammikuuta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti