tiistai 2. heinäkuuta 2013

Vuoden 2013 ensimmäisen puoliskon tilastot Yelling Rosan sivustolla, blogeissa ja YouTubessa

Puoli vuotta on taas hurahtanut ja sivustollani, blogeissani ja Picasa -kansioissa sekä YouTubessa on vierailtu entiseen tapaan. Käynnit ovat suhteellisesti hieman lisääntyneet, jos niitä tarkastellaan julkaisutiheydellä. Englanninkielinen blogini, Yelling Rosa's Weblog, on menettänyt eniten kävijöitä. Se johtuu yksinkertaisesti siitä, että en ole ollut aktiivinen kirjoittamaan englanniksi tänä vuonna. Englanninkielisen blogin päivittämisintoa on laskenut se, että noin puolet siellä käynneistä ihmisistä tulee Suomen alueelta. On todennäköistä, että ainakin osa heistä osaa suomen kieltä ja voivat näin vierailla suomenkielisillä foorumeillani.

Viime vuoden lopulla tein päätöksen, että koetan keskittyä sisällön tuottamiseen keskittyen lähinnä runojen ja proosan kirjoittamiseen. Tiesin, että tuo päätös saattaa vaikuttaa negatiivisesti varsinkin blogeihini. Niiden lukijathan odottavat säännöllisyyttä ja aktiivisuutta. Kaikkeen ihmispoloinen ei kuitenkaan repeä, joten on tehtävä valintoja. Valintoja tehdessä joutuu myös miettimään sitä, mihin pyrkii. Haluaako tuoda esille itselleen tärkeitä kysymyksiä ja löytää samoista aiheista kiinnostuneita lukijoita vai panostaako siihen, että kävijävirrat kasvavat.

Tulevaisuus

Tulevaisuudessa koetan tasapainoilla edelleen blogien ja sivuston välillä, mutta en mihin hintaan tahansa. Luova toiminta ei saa kärsiä blogisisällön tuottamisen vuoksi vaan yritän yhä enenevässä määrin tukea blogikirjoituksillani luovan sisällön tuottamista ja sen tunnetuksi tekemistä. Se on riski, koska runous ja laulelmat eivät ole mitään massatuotteita. Tietysti runojen suosio mahdollisesti kasvaisi, jos niiden aiheet käsittelisivät yleistä mielenkiintoa. Se taas ei voi olla kirjoittamisen lähtökohta. Luovuutta ei voi valjastaa vaan se tulee syvältä ihmisen sisältä käsitellen juuri sellaisia asioita, joita ei arkipäivän kiireessä ehdi ajatella. Ilokseni voin kuitenkin todeta, että olen viime aikoina ollut kiinnostunut kansankulttuurista ilman pakottamista. Postrahavasta -jutturunot ovat jälkirahvaanomaista laatua, juttuja, joita olen ihmisten kuullut puhuvan tai kuvittelen heidän suustaan ilmoille pyrkivän. Tämä on tullut aivan omalla painollaan, eikä olisi muuten aitoa.

Tilastot

Olen kerännyt alle tilastotietoa siitä, miten alkupuoli vuodesta 2013 on foorumeillani mennyt. Videotarjonnan ja kävijämäärät näet täältä. Postrahavasta -jutturunot ovat pitäneet puolensa eli taulukon kaksi ensimmäistä videota.

Taulukko010713

Selityksiä:
Analytics on Googlen seurantapalvelu, jolla seuraan sivustoni, Yelling Rosan sivut, kävijämääriä. Absoluuttiset kävijät tarkoittavat sitä, kuinka monta eri ihmistä on sivustolla käynyt. Wordpress -alustalla ovat Yelling Rosan Blogi, jota en ole päivitetty sitten 20.8.11 jälkeen, ja englanninkielin Yelling Rosa's Weblog. Tässä WP UK. Blogger-alustalla toimii Yelling Rosan Blogger, joka on virallisempi nettipäiväkirja kuin Yelling Rosan Muistikirja, jonka vierailut sisältyvät Google Analytics -seurantaan.

Koko vuoden 2013 tilanteen kirjaan Tilastot –sivulleni sitten aikanaan. Siellä voit vertailla tällä hetkellä vuosien 2011 ja 2012 tilastoja.

Kiitän kaikkia foorumeillani käyneitä ihmisiä ja toivon tapaavani teidät uudelleen.
Ilkka Yelling Rosa Pakarinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti