lauantai 25. heinäkuuta 2015

Ei hyvältä näytä Windows RT -käyttöjärjestelmän osalta

Eipä näytä hyvältä tämän Nokia 2520 tabletin osalta, koska Windows RT –käyttöjärjestelmä ei ole saamassa uutta kehitysversiota, ainoastaan joitakin Windows 10:n ominaisuuksia. Ilmeisesti koko RT tulee katoamaan parin kolmen vuoden sisällä ja samalla tabletistani tulee museotavaraa. Tulevaisuudesta liikkuu monenlaisia arvioita, enkä jaksa alkaa päivästä toiseen selaamaan nettiä saadakseni tietää, mikä tämän Nokian tabletin ja sen käyttöjärjestelmän kohtalo on. Ostin Nokia 2520 tabletin oikeastaan vain siksi, että sen vakio-ohjelmiin kuuluu Microsoft Word. Sittemmin Androidin puolelle on tullut lähes yhtä hyviä tekstinkäsittelyohjelmia, joissa on aito suomen kielen oikoluku. Google docs –on ihan mukava tekstinkäsittelyohjelma, joka toimii myös iOS –järjestelmässä.

Suomen oikoluvun ja tablettien kanssa on ollut outoa jahkailua. Nyt kun Androidissa toimii OpenOffice –toimistopaketti, siihen ei ole saatavilla suomen kielistä oikolukua, vaikka Interlinguan oikoluku löytyy. Tämän keinotekoisen kielen harrastajia maailmassa ei montaa tuhatta ole. OpenOfficen tietokoneissa toimivaan toimistopakettiin saa Voikko-nimisen oikoluku lisäohjelman. Sitä ei ollut Android –versioon saatavissa ainakaan kuukausi sitten, kun viimeksi asian tarkistin.

Ei auta kuin katsella, miten hommassa käy. Ehkä tällä vielä jonkun aikaa naputellaan. Microsoftin tuen myötä hommasta ei tule kuitenkaan mitään. Yhdessä nettiuutisessa mainittiin, että tabletteja, joissa on Windows RT –käyttöjärjestelmä myydään edelleen. Sekavan tilanteen vuoksi suosittelen ihmisiä miettimään kahteen kertaan, kannattaako mainitulla käyttöjärjestelmällä varustettua tablettia ostaa, vaikka sen halvalla saisikin. Ehkä RT jatkaa vielä pitemmänkin aikaa, mutta minä en ole ainakaan löytänyt mitään selventävää tietoa asiasta. Arveluja kyllä riittää puolesta ja vastaan.
 
Nokia-tabletti
Siinä se Nokia kummittelee. Windows RT on hyvin Windows 8:n kaltainen
 
       

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti