torstai 10. toukokuuta 2012

Miten olisi ScribeFire -lisäosa Ubuntun Firefoxissa

Täällä sitä taas hääritään Linux-maailmassa vaihtelevalla menestyksellä. Puhuin huhtikuussa Drivel -päiväkirjamuokkain -artikkelissa siitä, että palaisin Drivel -päiväkirjamuokkaimeen, kun olen keksinyt, miten Drivel -editorissa lisätään luokat (categories). En ole löytänyt ratkaisua. Linux -käyttäjien mielipiteitä selaillessani Internetissä Drivel -muokkain kuvattiin melko vähäväkiseksi ja siellä ehdotettiin Blogilon työpöytäkohtaisen editorin ja/tai ScribeFire -selainlisäosan käyttämistä. ScribeFiren saa ainakin Chromeen ja Firefoxiin.

Minulla oli miettimistä, miten tämä lisäosa koplataan Yelling Rosa Bloggeriin. Se oli kuitenkin omaa hätäilyäni. Add a New Blog -otsikkoa painaessani avautui dialogiboxi, jossa selvästi luki, että anna blogisi osoite. Sen alla oli Next -painike. En painanut sitä vaan menin täyttämään dialogiboxin muita kenttiä. Ne ovat siellä varmasti sitä varten, jos automaattinen haku ei toimisi. Tuo haku lähti käyntiin, kun painoin Next -painiketta. Koplaus oli niin automaattinen, ettei minun tarvinnut kuin antaa ScribeFirelle lupa kirjautua blogiini. Se tapahtui kirjoittamalla keskusteluikkunaan (dialog box) oma käyttäjänimi ja salasana.

Tämän jälkeen ScribeFiressa oli blogini nimi ja luokat. Toivottavasti tämän ohjelman kanssa luokkien valitseminen johtaa siihen, että ne näkyvät senkin jälkeen, kun artikkeli on ladattu Blogger -pilveen. Ainakin tämä on edistysaskel, kun Drivelissä en saanut luokkia edes näkyviin. Sitten vielä Tietotekniikka -luokan valitseminen ja oikoluku.

Jos tämä artikkeli loppuu tähän kappaleeseen, kaikki on mennyt hyvin. Jatkan sitten myöhemmin näitä seikkailujani. ScribeFire -lisäosasta jää auki ainakin se, miten siinä lisätään graafisesti linkkejä. Se ilmeisesti vaatii selaimen lisäasetuksia, mutta siitä sitten tuonnempana. (Olen miettinyt, perustaisinko Yelling Rosa Bloggeriin Linux -luokan, mutta toistaiseksi näitä kirjoituksia on niin vähän, ettei sille ole vielä tarvetta. Ehkä myöhemmin, jos pitäydyn enemmän Linux -puolella.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti