torstai 10. toukokuuta 2012

Nyt Lyyti rupesi kirjoittamaan kun osoitteen sai

Sain ScribeFireen graafiset painikkeet. Se onnistui vasta, kun latasin Ubuntun Firefoxiin Zemanta -nimisen laajennuksen. Sehän tapahtuu menemällä Firefoxin Työkalut -valikkoon ja valitsemalla sieltä Lisäosat -komento. Avautuneen ikkunan vasemmasta sarakkeesta valitaan Laajennukset -vaihtoehto ja kirjoitetaan oikeassa yläkulmassa olevaan nimikenttään Zemanta. Sitten vain klikataan asenna (Install) -painiketta, kun Zemanta -lisäosa (add-on) on ilmestynyt latausikkunan keskivaiheille.

Näiden palvelun ulkopuolisten blogi -muokkaimien käyttö on tietysti makuasia. Palveluiden (Blogger, WordPress) sisäiset työkalut ovat ainakin minun mielestäni kankeat. Lisäksi, kun olet palvelussa sisällä eri palvelimilla olevien omien blogien selaileminen ei ole niin jouhevaa, kuin jos kaikki blogit on kerätty erilliseen muokkaimeen. Tietysti samat ominaisuudet löytyvät käyttämällä blogipalvelujen omia työkaluja. Tämä kuitenkin edellyttää kirjautumista omaan palveluun ja työn tekemistä oikeastaan siinä samassa. Toki palvelun sisälläkin voi välitallentaa luonnoksia ja jatkaa työtä myöhempänä ajankohtana, muttei vaivatta. Molemmilla tavoilla pärjää, joten jos on jo oppinut käyttämään blogipalvelun sisäisiä työkaluja, on aika vähän syytä siirtyä ulkoisiin työkaluihin. Tällaisiahan tässä mainittujen lisäksi ovat Blogilo Linuxin puolella ja Windows Live Writer Windowsissa. Kaikki tämän artikkelin ohjelmat ovat ilmaisia.

Voit lukea ScribeFire -lisäosasta täältä. Zemantan kotisivu löytyy puolestaan täältä. Jos olet Windows -käyttäjä, voit ladata itsellesi ilmaiseksi Windows Live Essentials -ohjelmakokonaisuuden, jonka yhtenä osana Live Writer on. Pelkän Windows Live Writerin voit ladata täältä. Huomaa, että ScribeFire -lisäosan saa myös useisiin Windows -puolella toimiviin selaimiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti