sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Vastaukseni kutsuun osallistua Suurprotestiin leikkauksia vastaan 18.9.15 Helsingissä

Olen leikkauksia vastaan, mutta minulla ei ole mahdollisuutta matkustaa Helsinkiin tuolloin. Suomen kaltaisen pienen maan on mahdotonta kilpailla työn halpuudella muita vastaan jo senkin vuoksi, että talven vuoksi asumiskustannuksemme ovat suuremmat kuin maissa, jossa ei ole talvea. Jos työn halpuus on ainoa kriteeri, niin Suomi olisi varmasti kilpailukykyinen vasta silloin, kun työ on täällä maailman halvinta. Olisivatko kilpailua ja leikkauksia kannattavat tähän itsekään valmiita.

Suomen pitää löytää omat kansalliset keinot, joilla pystymme menestymään maailmassa. Työväestön syyllistäminen ei vie tilannetta parempaan suuntaan. Myös yrittäjillä pitää olla taitoa ja valmiutta uhrauksiin. Toki he kovasti esiintyvät marttyyreina, joilta vain vaaditaan suorituksia. Silti, kun firmat tekevät konkursseja, eivät yrittäjät maksa irtisanottujen työttömyyskorvauksia tai sosiaalimenoja. Ne maksetaan verovaroista, jotka pääosin kerätään työtä verottamalla.

Nokian sekoilut ovat hyvä esimerkki liike-elämän sekoiluista. Juttelin useita vuosia sitten ystävieni kanssa, että Nokian pitäisi myös alkaa valmistaa Android-puhelimia. He olivat äkänneet myös saman tarpeen. Lähetin asiasta kirjoituksia lehtiin, mutta ketään ei moinen kiinnostanut. Sitten, kun Nokia oli pilannut kaikki mahdollisuutensa puhelinpuolella Android-puhelimien valloittaessa markkinat heidän Sympian puhelimilta, alettiin puhua, että oikeastaan Nokian ei alun alkaenkaan olisi pitänyt menestyä, kun Suomi on niin pieni maa. Kukaan ei kokenut olevan vastuussa virheistä, jotka maksoivat tuhansien ihmisten työpaikat ja työttömyydestä, joka rasittaa Suomea vähenneenä veronmaksukykynä. Esimerkiksi Jorma Ollilan kirja "Mahdoton menestys".

Lisää tapahtumasta: https://www.facebook.com/STOP-Palkansaajien-mielenosoitus-189-153500058326222/timeline/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti