torstai 26. marraskuuta 2015

Finlandia-voittaja Laura Lindstedt suomii kovasanaisesti hallitusta

Laura Lindstedtin Oneiro palkittiin tänään, 26.11.15 kirjallisuuden Finlandialla. Lindstedt ei halunnut käyttää puheaikaansa ”verbaalisen konfettisateen tuottamiseen”, kerrotaan Ylen.fi uutisissa. Uutisessa oli katkelmia Lindstedtin puheesta. Kirjailijan mukaan tsemppihenki on ottanut sivistyksen paikan ja että Suomesta ollaan rakentamasta kovaa vauhtia luokkayhteiskuntaa. Lindstedt puhuu asiaa ja uusliberalismi vaikeuttaa pahiten vähävaraisten ihmisten elämää. Totta on myös se, että Suomesta karkaa rahaa veroparatiiseihin, mikä edelleen heikentää Suomen verokertymää ja lisää paineita julkisten palvelujen leikkaamisille.
http://yle.fi/uutiset/finlandia-voittaja_laura_lindstedt_suomii_kovasanaisesti_hallitusta/8484099

Maamme kehitystä tulisi kuitenkin katsoa puoluepolitiikan ulkopuolisena ilmiönä, jos haluamme estää sivistyksen ja moraalin rappeutumisen, koska vastakkainasettelu on yksi pääsyistä, miksi kansa tässäkin määrin tukee oman maansa taloudellista ja henkistä köyhtymistä. Vasemmiston ollessa merkittävämpi tekijä maamme kehityksessä moni oikealla oleva ihminen tunsi katkeruutta, koska uskoi elättävänsä laiskureita ja pinnareita maksaessaan korkeita veroja ja koska yrittämisestä oli tehty niin vaikeaa, ettei se juuri kiinnostanut ketään. Nyt julkisten palvelujen vähentäminen koettaan yrittämisen arvostuksen paranemisena, vaikka hallituksen politiikka on jo kauan sitten ohittanut sen pisteen, jolloin leikkaukset koituivat kansakunnan hyväksi. Nykyisestä talouspolitiikasta eivät hyödy sen enempää oikealla kuin vasemmalla olevat tavalliset ihmiset, vaikka heille tällaista jatkuvalla syötöllä uskotellaan.

Pääomien keskittyessä maailmanlaajuisesti muutamalle prosentille maailman väestöstä, joille isänmaallisuus, uskonto, yritteliäisyys tai rehellisyys ei merkitse mitään, on se sivistyksen romahdus, jonka jäljet tulevat pian näkymään globaalisti ja joista olemme jo saaneet esimakua äärimmäistekojen muodossa. Kun ihmiset huomaavat, ettei aiemmin tärkeinä pidettyjen arvojen noudattamisella ole mitään merkitystä, tilalle astuu itsekkyys ja sen myötä keinojen arveluttavuus. Katsokaapa, miten Suomea ja sen henkisiä arvoja poljetaan maahan, vaikka Kokoomuspuolue vielä joku vuosi sitten tähdensi isänmaallisuutta, uskontoa ja yritteliäisyyttä. Jälkimmäisestä se yhä puhuu, mutta ei tee mitään parantaakseen yrittämismahdollisuuksia. Suomalaisen on aivan turha yrittää, kun samoja tuotteita saa puoleen hintaan kehitysmaista, minne suomalainen suurpääoma on virrannut. Jos nämä ihmiset oikealla todella rakastaisivat kotimaataan ja sen moraalisia arvoja, he tekisivät kaikkensa, että maahan ei tuoda halvalla tavaroita eikä täältä voisi viedä pääomia koko kansakunnan tappioksi.

Jos koko Suomen kansa ei käsitä ottaa järkeä kouraan, tältä maalta viedään tuhkatkin pesästä. Jokainen leikkaus, joka tässä maassa tehdään köyhdyttää sitä huipulta alas asti. Kun kaikki pääoma on viety ulkomaille ja kaikki työ tehdään ulkomailla, ihmiset viimeistään käsittävät sen, että heitä on vedetty totaalisesti nenästä. Silti on vaikea saada Kokoomusta äänestävää ihmistä käsittämään tällaista historiallisen taustan takia. Kehitys on ollut niin nopeaa, etteivät ihmiset osaa siihen suhtautua oikealla tavalla. Meidän kaikkien pitäisi nähdä, mitä siitä seuraa, jos maassa eikä koko maailmassa ole mitään moraalia: ei siis oikeistolaisia eikä vasemmistolaisia arvoja. Pelkkä raha ja sen kerääminen ei tarvitse arvoja, vaan juuri arvotyhjiössä se toimii parhaiten houkutellen sinne tunteettomia egoisteja, jotka myyvät kaiken juonikkuutensa todelliselle valtaeliitille. Palkaksi he toki saavat varallisuutta ja asemaa hierarkiassa, mutta kasvavalla levottomuudella ja väkivallalla sekä sekaannuksella maailmassa.

Olen yrittänyt tarjota yhdeksi demokratian palauttamiskeinoksi globaalia minipalkkaa, jolloin kautta maailman samasta työstä maksettaisiin sama palkka. Näin pääomien virtaamiselle halvan työn maihin ei olisi perusteita. Euroopan unioni voisi olla tämän kehityksen alulle paneva voima, koska olisi senkin etujen mukaista, että työn hinta olisi sama globaalisti. On myös sanomatta selvää, kuinka paljon tämä vähentäisi maapallon kuormitusta ja vähentäisi uusiutumattomien luonnonvarojen käyttöä, kun täysin tarpeettomasta rahtaamisesta päästäisiin. Miettikääpä tätä oikealta vasemmalle, sillä on myös asioita, joiden ajaminen on jokaiselle ihmisille hyödyksi. 

Ja onnittelut Lauralle koko Suomen kansan puolesta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti