maanantai 30. marraskuuta 2015

Windows 10 suvaitsi asentaa itsensä

Ihmeiden aika ei ole ohi, sillä Windows 10 asentui vihdoin Kasiversion päälle. Olen yrittänyt käyttöjärjestelmän päivitystä varmasti kymmenen kertaa aikaisemmin, mutta aina se on tyssännyt johonkin. Eilen illalla, kun Windows ehdotti päivitystä Kymppiin, ajattelin: kokeillaanpa vielä kerta. Nyt sitten alkoi tapahtua, vaikka en tehnyt mitään aikaisemmista kerroista poikkeavaa. Latasin taas pyydetyt päivitykset Kahdeksikkoon, minkä jälkeen uuden version lataus alkoi. Koko prosessi, lataus, asennus, asetukset ja päivitykset, kesti peräti 5 tuntia, eikä kone ole kaikilta osin päivittynyt vielä ainakaan viikon. Jokainen ohjelma saattaa vaatia lisätoimenpiteitä, mikä selviää kutakin ohjelmaa ensimmäistä kertaa kymppiversiossa käytettäessä.

Käyttöjärjestelmä avautui suoraan työpöydälle samoin kuin Kahdeksikkossa, koska olen asentanut itselleni ilmaisen Start Up -valikon. Täytyy tutkia, mitä uutta moderniin käyttöliittymään on tullut. En ollut mitenkään ihastunut Kahdeksikon aloitusnäkymän laattoihin (Tiles). Päätän myöhemmin, luovunko nykyisestä Start Up -valikosta, joka on lähes identtinen Windows Seiskan käynnistysvalikon kanssa.

Windows 10 käynnistysvalikko

001 Windows 10 käynnistysvalikko

Tämä on parempi kuin Kahdeksikon valikko, mutta en ole mikään laattapihojen rakastaja. Otsikot ovat selkeimpiä ja ne mahtuvat pienemmälle alueelle sekä ovat nopeammat hakea. Tietysti osaksi on kysymys tottumuksista ja tähän Tile & Title –systeemin varmasti oppii varsinkin, jos ei ole käyttänyt otsikkopohjaista valikkoa.

Windows 10:ssä on uusi Internet –selain, mutta en nyt aivan heti ala sitä kokeilla. Olen mieltynyt Chrome –selaimeen, koska se toimii niin hyvin Google –sovelluksien kanssa. Niitä käytän Android -kannettavassani. Uuden selaimen nimi on Edge. Tämän pitemmittä puheitta alan kerätä kokemuksia uudesta käyttöjärjestelmästä. Jos jotain yllättävää tulee vastaan, kerron siitä täällä blogissani.

PS Voit päivittää Windows 8 ilmaiseksi Kymppiversioon menemällä aloitusnäkymästä työpöydälle ja  klikkaamalla siellä tehtäväpalkissa olevaa ikkunakuvaa ja seuraamalla annettuja ohjeita, ks. kuva alla:

001 Win 10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti