keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Sähköpostien synkronoinnista

Ystäväni kysyi eri koneille Saapuvan postin synkronoinnista työpöytäpohjaisten sähköpostiohjelmien (Outlook, Thunderbird) välillä. Itselläni ei ole ollut tarvetta synkronointiin, mutta laitan tutkimustulokset tähän, jos niistä olisi hyötyä sinulle tai jollekulle tuntemallesi henkilölle, joka on pohtinut tätä asiaa.

Ehkä helpoin tapa saavuttaa jonkinlainen synkkä on tehdä asetusmäärityksiä työpöytäpohjaisissa sähköpostiohjelmassa niin, että Saapuneita – viestejä säilytetään palvelimella jonkin aikaa. Tämä ei tietysti poista Lähetettyjen viestien – ongelmaa. Ne kannattaakin kirjoittaa ensin tekstinkäsittelyohjelmassa ja kopioida sieltä sähköpostiohjelmaan. Tallennettujen töiden synkronointi eri koneiden välillä on helppoa käyttämällä DropBox-palvelua. Hieman pitemmälle vietynä mainittua palvelua voi käyttää myös eri koneilla olevien sähköpostiohjelmien synkronoimiseen, ks. Varsinainen synkronointi – kappale.

Alla on neuvottu, miten pääset muutamaan Outlook- ja Thunderbird –sähköpostiohjelmissa Palvelin –asetuksia niin, että Saapuneita viestien kopiot säilyvät palvelimella tietyn ajan. Itse olen valinnut aikaväliksi 14 vuorokautta. Tämä vaihtoehto edellyttää eri koneiden suhteellisen säännöllistä käyttöä eikä sovi käyttäjälle, jolle tulee paljon postia, mutta tavallisessa käytössä tämä voi olla ratkaisu. Esimerkissä on tehty muutoksia Soneran palvelimelle.

 

Office Outlook:

1. Työkalut-valikko

2. Tiliasetukset-komento

3. Tiliasetukset keskusteluikkunasta Sähköposti-välilehti ja Muuta-painike

4. Muuta sähköposti tiliä –keskusteluikkunassa Lisää asetuksia-painike

5. Internet sähköpostin asetukset välilehdessä Lisäasetukset-välilehti, josta Jätä viestin kopio palvelimeen -valintaruutu ja valitse sopiva aikaväli.

Jos kaikki on mennyt hyvin, näet seuraavan Keskusteluruudun (Dialog Box):

Outlook01b

Thunderbird:

1. Työkalut-valikko

2. Tilien asetukset-komento

3. Tilien asetukset keskusteluikkunasta valitse tili, jota haluat muuttaa ja sitten Palvelimien asetukset -otsikko . Katso, että Jätä viestit palvelimelle –valintaruutu on valittuna. Valitse sopiva aikaväli.

Jos kaikki on mennyt hyvin, näet seuraavan Keskusteluruudun (Dialog Box):

Thunderbird001bSmaller

Varsinainen synkronointi

Varsinaisesta synkronoinnista voi lukea lisää esimerkiksi seuraavasta linkistä: How to Sync Your Desktop Email Client (Outlook or Thunderbird) Across Multiple Computers Siellä kerrotaan, kuinka kahdella tietokoneella olevat Thunderbird –sähköpostiohjelmat saadaan toimimaan synkässä DropBox –palvelun avulla. Muita ratkaisuja voit etsiä Googlen avulla, esimerkiksi How to synchronize two email accounts ja/tai Sähköpostin synkronointi tietotoneiden välillä–haulla. Malta vierittää hakutuloksia, jotta löydät etsimäsi vaihtoehdon.

Tietysti yksi ratkaisu on käyttää web-pohjaista sähköpostiohjelmaa netissä, jolloin synkronointitarvetta ei ole. Tällaisia ohjelmia ovat esimerkiksi Gmail ja Hotmail. Likkaa mainittuja sanoja ja pääset lukemaan lisää webpohjaisista sähköpostitileistä. Tarvitset sellaisen käyttäessäsi sähköpostiohjelmia Internetissä.

Toivottavasti nämä tiedot antavat hiukan osviittaa eri vaihtoehdoista ja niiden vaatimista asetuksista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti